0058
ΑΝΑΓΚΕΣ
0093
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
0807
ΔΡΑΣΕΙΣ
0448
NEWS

ΙΔΡΥΜΑΤΑ

Α - Ω

ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΑΣ

Δανέζικο Ινστιτούτο Αθήνας

Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στις εξής διευθύνσεις: Το Δανέζικο Ινστιτούτο στην ΑθήναΧαιρεφώντος 14Πλατεία Αγίας Αικατερίνης, ΠλάκαGR-105 58 ΑθήναΤηλ: (+30) 210 32 44 644Φαξ: (+30) 210 32 47 230Ηλεκτρ. ταχυδρ.  Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9-13 

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Ένα κομμάτι από εμάς

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Β ΚΑΙ Μ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β και Μ Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη ιδρύθηκε το 2004, ως κοινωφελές ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ο οργανισμός του επικυρώθηκε με Προεδρικό Διάταγμα. 

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Συλλέκτες και Συλλογές
  • Κοινωνική δικτύωση εν μέσω σταυροβελονιάς
  • Η τέχνη του collage

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Ίδρυμα Ευγενίδου

Το κοινωφελές Ίδρυμα Ευγενίδου συστάθηκε το 1956 με τη μορφή του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου, υλοποιώντας τη διαθήκη του αείμνηστου εθνικού ευεργέτη Ευγένιου Ευγενίδη. Λειτουργεί με έδρα την Αθήνα, υπό τη μορφή του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου. Η δραστηριότητα του Ιδρύματος σύμφωνα με την ιδρυτική πράξη, έχει στόχο να συμβάλλει στην επιστημονική και τεχνική εκπαίδευση των νέων της Ελλάδας. Το Ίδρυμα διοικείται από τριμελή επιτροπή στην οποία συμμετέχει ο εκάστοτε Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.). Για την πολυδιάστατη προσφορά του στην ελληνική κοινωνία, το Ίδρυμα Ευγενίδου τιμήθηκε το Δεκέμβριο του 1965 με το Χρυσούν Μετάλλιον της Ακαδημίας Αθηνών.

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Έκθεση Γλυπτικής
  • Βιώνοντας το Σέλλας

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΤΖΗΠΑΤΕΡΕΙΟ

Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας Χατζηπατέρειο

Το Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας είναι Κοινωφελής Οργανισμός Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1967. Έχει έδρα τη Μεταμόρφωση Αττικής και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας &Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΥΥΚΑ), από το οποίο και πιστοποιήθηκε, ως Φορέας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας και εντάχθηκε στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μηΚυβερνητικών Οργανώσεων, σύμφωνα με το Νόμο 2646/98.Το Ίδρυμα έχει ως κύριο σκοπό τον σχεδιασμό και την εφαρμογή πρότυπων κοινωνικών προγραμμάτων, τα οποία αποβλέπουν στην ενίσχυση και ενδυνάμωσηατόμων και οικογενειών, κοινωνικών ομάδων και κοινοτήτων, ατόμων με αναπηρία, αλλά και άλλων ευπαθών ομάδων, προκειμένου να βελτιώσουν τις συνθήκες της ζωής τους και να εξασφαλίσουν ένα επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης. Επιπλέον στουςσκοπούς του Ιδρύματος περιλαμβάνονται:  η υποκίνηση και η ανάπτυξη του ενδιαφέροντος των πολιτών για ενεργόσυμμετοχή στα κοινά,   η ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου των σχολών Κοινωνικής Εργασίας στηνΕλλάδα και άλλων συναφών επαγγελμάτων υγείας και πρόνοιας, • η διενέργεια ερευνών και μελετών για τον εντοπισμό και την εκτίμηση κοινωνικών αναγκών, καθώς και εκδοτικές δραστηριότητες για την παραγωγήεκπαιδευτικού υλικού.Με όραμα μια καλλίτερη ζωή για τα παιδιά με κινητικά προβλήματα, το Ίδρυμα αναγνωρίζοντας ότι η παρουσία εξειδικευμένων θεραπευτικών και αποκαταστασιακών παρεμβάσεων στην Ελλάδα ήταν μειωμένη και ο αριθμός των παιδιών με εγκεφαλικήπαράλυση σημαντικός, δημιουργεί το 1973 ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα του, το Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών (Κ.Α.Σ.Π.),.Το 1985, χάρις στη δωρεά της οικογένειας Ι.Κ. Χατζηπατέρα, το Κέντρο απέκτησε νέες, σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις στη Μεταμόρφωση Αττικής και έκτοτε ονομάζεται «Χατζηπατέρειο» Κ.Α.Σ.Π. Με τον όρο αποκατάσταση, εννοούμε το σύνολο των ιατρικών και θεραπευτικών παρεμβάσεων, μεθόδων και τεχνικών, που εφαρμόζονται από εξειδικευμένουςεπαγγελματίες, για τη λειτουργική βελτίωση του συνόλου των δεξιοτήτων και ικανοτήτων του παιδιού με αναπηρία.Με τη προσέγγιση αυτή, το ΚΑΣΠ, έχει αναπτύξει ένα ολιστικό μοντέλο παροχής υπηρεσιών, που εφαρμόζεται σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε παιδιού.   

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Δελφίδιοι Αγώνες

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Το ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (www.ime.gr) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με κοινωφελή, πολιτιστικό, μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και έδρα την Αθήνα. Σκοπός του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού είναι να διατηρήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη και την ελληνική παράδοση, να κάνει συνειδητή την οικουμενική διάσταση του Ελληνισμού και να προβάλει τη συμβολή του στην εξέλιξη του πολιτισμού

[...]

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Είναι ένας αυτοτελής, κοινωφελής, μη - κερδοσκοπικός και μη - κυβερνητικός οργανισμός, που τελεί υπό την εποπτεία των Υπ. Πολιτισμού και Υπ. Οικονομικών.

[...]

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» έθεσε και πέτυχε τον πρώτο του στόχο: τη  δημιουργία του Πολιτιστικού του Κέντρου, ενός σύγχρονου κτηρίου στην οδό Πειραιώς, συνολικού εμβαδού 6.810 τ.μ, που αποτελεί τη στέγη για το Ίδρυμα και τις δραστηριότητές του. Το ίδρυμα στοχεύει τώρα σε ακόμη περισσότερα. Καταρτίζει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δραστηριοτήτων αντάξιο της εμπειρίας και του καλλιτεχνικού διαμετρήματος του Ιδρυτή του, εγκαινιάζοντας συνεργασίες με γνωστά Ιδρύματα και πολιτιστικούς φορείς της χώρας και του εξωτερικού, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας έγκυρα εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, workshops και εισάγοντας νέους θεσμούς που υποστηρίζουν τις νέες και τους νέους δημιουργούς.  

[...]

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

  • Κινηματογραφικές Τετάρτες
  • Αιέν αριστεύειν… στο σύγχρονο αστικό τοπίο
  • 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ Η ΜΕΛΙΣΣΑ

ΙΔΡΥΜΑ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ Η ΜΕΛΙΣΣΑ

Το Ίδρυμα «ΜΕΛΙΣΣΑ» λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1921. Είναι φορέας προνοιακού χαρακτήρα, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου που απευθύνεται σε κορίτσια κυρίως προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας που παραπέμπονται από τους Εισαγγελείς Ανηλίκων και τις αρμόδιες Κοινωνικές Υπηρεσίες προκειμένου να προστατευθούν αμέσως και κατεπειγόντως από ενέργειες κακοποίησης, εγκατάλειψης και παραμέλησης από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

[...]

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΝΤΑΚΗΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΝΤΑΚΗΣ

Το Ίδρυμά μας, που απέκτησε τη νομική του υπόσταση με Προεδρικό Διάταγμα του 1999 (ΦΕΚ 45β/ 27.1.1999), δημιουργήθηκε για να τιμήσει μια ξεχωριστή προσωπικότητα του πνευματικού και πολιτικού στίβου, τον Ανδρέα Λεντάκη, να διαδώσει το έργο και τις αξίες του και να συνεχίσει την κοινωνική προσφορά του. Βασικός σκοπός του Ιδρύματος είναι η καταγραφή και η συνέχιση του πολυσχιδούς έργου του σε ότι αφορά τις έννοιες Δημοκρατία, Πολιτισμός, Παιδεία στη σύγχρονη κοινωνία και την ενεργή πολιτική δράση. Το Ίδρυμα, που στεγάζεται στο Ιστορικό κέντρο, καταγράφει μια αξιόλογη πολιτιστική και εκπαιδευτική δραστηριότητα με σταθερή προσέλευση σχολείων, με τη διοργάνωση συνεδρίων, ημερίδων και επιμορφωτικών σεμιναρίων, εικαστικών εκδηλώσεων, με την παροχή υποτροφιών και τη λειτουργία μιας οργανωμένης on line Βιβλιοθήκης και του ιστορικού Αρχείου του Ανδρέα Λεντάκη στη διάθεση ερευνητών, φοιτητών και επιστημόνων.

[...]

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ

Ίδρυμα Τζένη Καρέζη

Το «Ίδρυμα Τζένη Καρέζη» έχει ως αποστολή την ανακούφιση του πόνου, την παρηγορητική αγωγή και τη συμπτωματική φροντίδα ασθενών που πάσχουν από καρκίνο και άλλες χρόνιες καταληκτικές νόσους. Η με κάθε μέσο ανακούφιση του πόνου τέτοιων ασθενών είναι κεντρικός στόχος της δράσης του ιδρύματος.

[...]

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Καλός αριθμός
Aitisi xorigias